Proeflokaal A. van Wees

MOSSELEN ETEN AMSTERDAM

Echte Zeeuwse mosselen eten in Amsterdam doet u bij Proeflokaal A. van Wees. Onze Mosselen zijn een prachtig product van eigen bodem waar we trots op zijn. Bent u op zoek naar een mooie locatie in Amsterdam om het hele jaar door te genieten van heerlijke mosselen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

We hoeven gelukkig allang niet meer te wachten tot de ‘R’ in de maand zit om te genieten van de mossel. Mosselen eten kunt u tegenwoordig het hele jaar door doen. Zelfs in de maanden april t/m juni, waarin de Zeeuwse bodemcultuur Mosselen traditioneel niet verkrijgbaar zijn, is er in de vorm van hangcultuur & kweek mosselen een smaakvol alternatief voor handen!

Mosselen eten brengt een gevoel van saamhorigheid. Gezellig met zijn allen om een pan met heerlijke, verse mosselen. Om mosselen te eten zoals het hoort, haalt u met een lege schelp de mossel uit een andere schelp. Mes en vork zijn dus overbodig bij het eten van mosselen. En naast dat het gezellig en lekker is om mosselen te eten, is het ook nog eens erg gezond. Ze bevatten veel eiwitten en bijna geen vet. Daarnaast zitten ze vol met mineralen, kalk, fosfor en vitaminen.

In ons Proeflokaal serveren wij de beste Zeeuwse mosselen in een pannetje met veel groenten, tomaat & knoflook. Lekker met onze huisgemaakte sauzen, zoals een cocktailsaus met Korenwijn uit eigen distilleerderij. Natuurlijk mag vers Frans stokbrood niet ontbreken om te kunnen dopen in de kruidige mosselbouillon. Daar kunt u ons ’s nachts voor wakker maken!

Natuurlijk wilt u wel wat lekkers drinken bij je mosselen. We hebben diverse Amsterdamse speciaalbieren op tap die uitstekend samen gaan met de mosselen. Voor de wijnliefhebbers adviseren we een mooie fles Grüner Veltliner of op warme dagen een glas rosé.

RESERVEER UW MOSSELPAN

Gebruik de Formitable module onderaan uw scherm om een reservering te maken voor een avondje mosselen eten in ons proeflokaal in het centrum van Amsterdam. Wij willen echter benadrukken dat u ook zonder reservering altijd welkom bent om binnen te lopen. Met een beetje geduld hebben we altijd een plekje vrij.

Voor vragen en reserveringen voor groepen vanaf 12 personen kunt u mailen naar [email protected].

OVER ONS

Wij zijn het proeflokaal van de Amsterdamse distilleerderij A. van Wees De Ooievaar anno 1782, gevestigd aan de Herengracht 319. Dagelijks vanaf 12.00 uur serveren wij voor u een borrel, proeverijen of een hapje eten.

Ons drankassortiment bestaat uit 17 verschillende jenevers, meer dan 50 likeuren en diverse andere sterke dranken uit eigen distilleerderij. Onze ervaren Amsterdamse barpersoneel vertellen u graag meer over de historie van onze dranken. Passend bij onze jenevers serveren wij een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze ‘kopstoot’ combinaties uit voortkomen.
Ons menu bestaat uit toegankelijke gerechten passend bij de Amsterdamse eetcultuur zoals, natuurlijk onze heerlijke Zeeuwse mosselen en kaasfondue. Maar bij ons kun je ook genieten van kipsaté, entrecote en Hollandse asperges tijdens het seizoen.
Op mooie dagen geniet u tot in de avond van de zon op ons charmante terras. Vanaf het terras en onze patio heeft u vrij zicht op de Herengracht en alle gezelligheid die op het water voorbijkomt. U kunt ook zelf met uw boot aanmeren bij ons proeflokaal.

CONTACTINFORMATIE

OPENINGSTIJDEN

Maandag 11:00–23:00
Dinsdag 11:00–23:00
Woensdag 11:00–23:00
Donderdag 11:00–23:00
Vrijdag 11:00–01:00
Zaterdag 10:00–01:00
Zondag 10:00–23:00