Proeflokaal A. van Wees

KAASFONDUE AMSTERDAM

Op zoek naar de lekkerste Kaasfondue van Amsterdam? Dan bent u bij  Proeflokaal A. van Wees aan het juiste adres. Bij ons geniet u van een heerlijke kaasfondue in een historische eetcafé omgeving aan de Herengracht. Wij serveren u een unieke kaasfondue van uitsluitend lokale kazen, samengesteld door onze favoriete Amsterdamse kaasspecialisten, De Mannen van Kaas. De mix van kazen die zij zorgvuldig hebben samengesteld voor onze kaasfondue, geven het een Amsterdams karakter. Onze kaasfondue serveren wij op traditionele wijze met brood en verse groenten. Vindt u dat te eentonig? Dan hebben wij ook de optie om dungesneden rib-eye bij te bestellen om in de fondue te dopen. Vrees niet als u de eerste bent die iets laat vallen in de kaasfondue. Wij doen de afwas!

Reserveren doet u heel eenvoudig door op de knop ‘reserveren’ te klikken onderaan uw scherm.

ONZE AMSTERDAMSE KAASFONDUE

Wat maakt onze kaasfondue dan zo uniek? Wij geven de kaasfondue een Amsterdams tintje door gebruik te maken van kazen uit de regio Amsterdam. De kazen worden op klassieke wijze gesmolten in witte wijn en afgemaakt met een klein beetje van onze kruidige Taainagel uit eigen distilleerderij. Onze kaasfondue serveren wij met brood en huisgemaakte kruidenboter. Voor de liefhebber is het mogelijk om een mix van groente te bestellen om in de kaasfondue te dopen.

GESCHIEDENIS KAASFONDUE AMSTERDAM

Iedereen kent kaasfondue als een Zwitserse uitvinding. De naam fondue is afgeleid van de Franse term ‘Fondre’ dat ‘smelten’ betekent. Kaasfondue is in de 18e eeuw uit armoede ontstaan. In de jaren 60 werd het ook in andere landen populair en tegenwoordig zijn er vele variaties en recepten voor het kaasfondue. Ook in Amsterdam werd kaasfondue in de jaren 60 populair. Vroeger werd het gezien als een luxe maaltijd dat je alleen tijdens feestdagen eet. Tegenwoordig genieten we het hele jaar door van de fondue.

RESERVEREN

Gebruik de module onder in de website om een reservering te maken voor een lunch, diner of proeverij in ons proeflokaal. Wij willen echter benadrukken dat u ook zonder reservering altijd welkom bent om binnen te lopen. Met een beetje geduld hebben we altijd een plekje vrij.

Ook met grotere groepen vanaf 12 personen bent u bij ons van harte welkom. Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

OVER ONS

Wij zijn het proeflokaal van de Amsterdamse distilleerderij A. van Wees De Ooievaar anno 1782, gevestigd aan de Herengracht 319. U kunt bij ons dagelijks vanaf 12.00 uur terecht voor een borrel, proeverijen of een hapje eten.

Ons drankassortiment bestaat uit 17 verschillende genevers, meer dan 50 likeuren en diverse andere sterke dranken uit eigen distilleerderij. Onze ervaren Amsterdamse barkeerpers vertellen u graag meer over de historie van onze dranken. Passend bij onze genevers hanteren wij een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze ‘kopstoot’ combinaties uit voortkomen.
Op onze eetkaart vindt u herkenbare gerechten die passen bij de Amsterdamse eetcultuur, zoals kipsaté, entrecote en een Hollandse kaasfondue. Uiteraard mogen seizoensklassiekers als asperges en een mosselpannetje niet ontbreken.
Op mooie dagen geniet u tot in de avond van de zon op ons charmante terras. Vanaf het terras en onze patio heeft u vrij zicht op de Herengracht en alle gezelligheid die op het water voorbijkomt. U kunt ook zelf met uw boot aanmeren bij ons proeflokaal.

CONTACTINFORMATIE

OPENINGSTIJDEN

Maandag11:00–23:00
Dinsdag11:00–23:00
Woensdag11:00–23:00
Donderdag11:00–23:00
Vrijdag11:00–01:00
Zaterdag11:00–01:00
Zondag11:00–23:00