KAASFONDUE AMSTERDAM

Kaasfonduen in Amsterdam doet u bij Proeflokaal A. van Wees. Bij ons geniet u van een heerlijke kaasfondue in een prachtige omgeving aan de Herengracht. Wij serveren u een unieke kaasfondue, samengesteld door Kaashuis Tromp. De kazen die zij zorgvuldig hebben samengesteld voor onze kaasfondue, geven het een Amsterdams karakter. Onze kaasfondue serveren wij op traditionele wijze met brood. Vindt u dat te eentonig? Dan hebben wij ook heerlijke, knapperige groenten om in de kaasfondue te dopen. Vrees niet als u de eerste bent die iets laat vallen in de kaasfondue. Wij doen de afwas!
Reserveren doet u heel eenvoudig door op de knop ‘reserveren’ te klikken onderaan uw scherm.

GESCHIEDENIS KAASFONDUE AMSTERDAM

Iedereen kent kaasfondue als een Zwitserse uitvinding. De naam fondue is afgeleid van de Franse term ‘Fondre’ dat ‘smelten’ betekent. Kaasfondue is in de 18e eeuw uit armoede ontstaan. In de jaren 60 werd het ook in andere landen populair en tegenwoordig zijn er vele variaties en recepten voor het kaasfondue. Ook in Amsterdam werd kaasfondue in de jaren 60 populair. Vroeger werd het gezien als een luxe maaltijd dat je alleen tijdens feestdagen eet. Tegenwoordig genieten we het hele jaar door van de fondue.

ONZE AMSTERDAMSE KAASFONDUE

Wat maakt onze kaasfondue dan zo uniek? Wij geven de kaasfondue een Amsterdams tintje door gebruik te maken van kazen uit de regio Amsterdam. De kazen worden op klassieke wijze gesmolten in witte wijn en afgemaakt met een klein beetje van onze kruidige Taainagel uit eigen distilleerderij. Onze kaasfondue serveren wij met brood en huisgemaakte kruidenboter. Voor de liefhebber is het mogelijk om een mix van groente te bestellen om in de kaasfondue te dopen.

RESERVEREN

Reserveren doet u eenvoudig door op de knop ‘Reserveren’ te klikken onderaan uw scherm. Wilt u spontaan komen eten en is het al 17.00 geweest? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via +31(0)20-625 4334. Dan kijken wij of we nog een gezellig plekje voor u vrij hebben.
Ook met grotere groepen vanaf 12 personen bent u bij ons van harte welkom. Stuur dan even een mailtje naar [email protected].

OVER ONS

Wij zijn het proeflokaal van de Amsterdamse distilleerderij A. van Wees De Ooievaar anno 1782, gevestigd aan de Herengracht 319. U kunt bij ons dagelijks vanaf 12.00 uur terecht voor een borrel, proeverijen of een hapje eten.
Ons drankassortiment bestaat uit 17 verschillende genevers, meer dan 50 likeuren en diverse andere sterke dranken uit eigen distilleerderij. Onze ervaren Amsterdamse barkeerpers vertellen u graag meer over de historie van onze dranken. Passend bij onze genevers hanteren wij een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze ‘kopstoot’ combinaties uit voortkomen.
Op onze eetkaart vindt u herkenbare gerechten die passen bij de Amsterdamse eetcultuur, zoals kipsaté, entrecote en een Hollandse kaasfondue. Uiteraard mogen seizoensklassiekers als asperges en een mosselpannetje niet ontbreken.
Op mooie dagen geniet u tot in de avond van de zon op ons charmante terras. Vanaf het terras en onze patio heeft u vrij zicht op de Herengracht en alle gezelligheid die op het water voorbijkomt. U kunt ook zelf met uw boot aanmeren bij ons proeflokaal.

CONTACTINFORMATIE

OPENINGSTIJDEN

Maandag 11:00–23:00
Dinsdag 11:00–23:00
Woensdag 11:00–23:00
Donderdag 11:00–23:00
Vrijdag 11:00–01:00
Zaterdag 10:00–01:00
Zondag 10:00–23:00