Proeflokaal A. van Wees

ERWTENSOEP ETEN AMSTERDAM

Hollandse Erwtensoep, door velen ook wel snert genoemd is een gerecht dat al eeuwenlang gegeten wordt in Amsterdam en omgeving. Erwtensoep is geen soep die je zomaar weg drinkt, het is een rijk gevulde soep vol winterse ingrediënten. De erwtensoep is een ideaal tussendoortje tijdens een koude wintermiddag shoppen in Amsterdam of misschien zelfs als opwarmertje bij het schaatsen op de Amsterdamse grachten!

In ons Proeflokaal aan de Amsterdamse Herengracht serveren wij een Erwtensoep volgens het oer-hollandse recept, onder andere gemaakt van heel veel erwten, wortel, gerookt spek & aardappelen. Wij hebben er voor gekozen om bij onze erwtensoep een ambachtelijke rookworst van wild zwijn te serveren, gemaakt door onze wild leverancier Wild van Wild. Uiteraard mag bij een traditionele kop Hollandse erwtensoep ook een plak roggebrood met katenspek niet ontbreken.
Reserveer via onderstaande button of loop eens binnen op de Herengracht 319 in Amsterdam en laat u verrassen door de combinatie van onze genevers en ons eten.

RESERVEREN

Wilt u reserveren voor een kop Oer-Hollandse Erwtensoep in Amsterdam? Gebruik dan de Formitable module onderaan uw scherm om een reservering te maken voor een lunch of diner in ons proeflokaal. Wij willen echter benadrukken dat u ook zonder reservering altijd welkom bent om binnen te lopen. Met een beetje geduld hebben we altijd een plekje vrij.

Voor vragen en reserveringen voor groepen vanaf 12 personen kunt u mailen naar [email protected].

OVER ONS

Wij zijn het proeflokaal van de Amsterdamse distilleerderij A. van Wees De Ooievaar anno 1782, gevestigd aan de Herengracht 319. U kunt bij ons dagelijks vanaf 12.00 uur terecht voor een borrel, proeverijen of een hapje eten.
Ons drankassortiment bestaat uit 17 verschillende genevers, meer dan 50 likeuren en diverse andere sterke dranken uit eigen distilleerderij. Onze ervaren Amsterdamse barkeerpers vertellen u graag meer over de historie van onze dranken. Passend bij onze genevers hanteren wij een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze ‘kopstoot’ combinaties uit voortkomen.
Op onze eetkaart vindt u herkenbare gerechten die passen bij de Amsterdamse eetcultuur, zoals kipsaté, entrecote en een Hollandse kaasfondue. Uiteraard mogen seizoensklassiekers als asperges en een mosselpannetje niet ontbreken.
Op mooie dagen geniet u tot in de avond van de zon op ons charmante terras. Vanaf het terras en onze patio heeft u vrij zicht op de Herengracht en alle gezelligheid die op het water voorbijkomt. U kunt ook zelf met uw boot aanmeren bij ons proeflokaal.

CONTACTINFORMATIE

OPENINGSTIJDEN

Maandag 11:00–23:00
Dinsdag 11:00–23:00
Woensdag 11:00–23:00
Donderdag 11:00–23:00
Vrijdag 11:00–01:00
Zaterdag 10:00–01:00
Zondag 10:00–23:00