Proeflokaal A. van Wees

ASPERGES ETEN AMSTERDAM

Het aspergeseizoen van 2024 in ons proeflokaal zit er weer op! Medio april 2025 zijn wij weer de plek in Amsterdam waar u terecht kunt voor Hollandse Asperges! Wij serveren de Hollandse asperges ieder jaar op klassieke wijze; met beenham, krielaardappels, een eitje, peterselie en hollandaisesaus. De smaak van asperges is vaak geprezen, heerlijk bitterzoet. Het enige nadeel van deze bleekgele groente? Het aspergeseizoen duurt slechts een maand of twee, van april t/m juni. Op tijd van genieten dus. 

N.B. Onze asperges worden 2 keer per week rechtstreeks vanuit boeren in Limburg geleverd, beschikbaarheid is daarom beperkt. 

Reserveer via onderstaande button of loop eens binnen op de Herengracht 319 en laat u verrassen door de combinatie van onze jenevers en ons eten.

RESERVEREN

Het aspergeseizoen 2024 is ten einde. We heten u uiteraard nog steeds van harte welkom voor een gezellige avond in ons proeflokaal. Via de module onderaan de site kunt u eenvoudig een reservering maken.. Wij willen echter benadrukken dat u ook zonder reservering altijd welkom bent om binnen te lopen. Met een beetje geduld hebben we altijd een plekje vrij.

Voor vragen en reserveringen voor groepen vanaf 12 personen kunt u mailen naar [email protected].

ASPERGES RESTAURANT

Asperges eten in Amsterdam is een culinaire traditie die elk voorjaar weer tot leven komt. In deze bruisende stad, bekend om zijn diversiteit en culinaire innovaties, krijgt de asperge een speciale plaats op de menu’s van lokale restaurants. Proeflokaal A. van Wees voegt hieraan een unieke dimensie toe door niet alleen de klassieke Hollandse asperges te serveren, maar ook door het te combineren met lokale jenevers, wat zorgt voor een authentieke Amsterdamse ervaring. Het aspergeseizoen in Amsterdam is kort maar krachtig, waardoor het een niet te missen culinair festijn is dat de lente inluidt met smaak en verfijning.

OVER ONS

Wij zijn het proeflokaal van de Amsterdamse distilleerderij A. van Wees De Ooievaar anno 1782, gevestigd aan de Herengracht 319. U kunt bij ons dagelijks vanaf 12.00 uur terecht voor een borrel, proeverijen of een hapje eten.
Ons drankassortiment bestaat uit 17 verschillende genevers, meer dan 50 likeuren en diverse andere sterke dranken uit eigen distilleerderij. Onze ervaren Amsterdamse barkeerpers vertellen u graag meer over de historie van onze dranken. Passend bij onze genevers hanteren wij een uitgebreid bierassortiment waar eindeloze ‘kopstoot’ combinaties uit voortkomen.
Op onze eetkaart vindt u herkenbare gerechten die passen bij de Amsterdamse eetcultuur, zoals kipsaté, entrecote en een Hollandse kaasfondue. Uiteraard mogen seizoensklassiekers als asperges en een mosselpannetje niet ontbreken.
Op mooie dagen geniet u tot in de avond van de zon op ons charmante terras. Vanaf het terras en onze patio heeft u vrij zicht op de Herengracht en alle gezelligheid die op het water voorbijkomt. U kunt ook zelf met uw boot aanmeren bij ons proeflokaal.

CONTACTINFORMATIE

OPENINGSTIJDEN

Maandag 12:00 – 23:00
Dinsdag 12:00 – 23:00
Woensdag 12:00 – 23:00
Donderdag 12:00 – 23:00
Vrijdag 12:00 – 01:00
Zaterdag 12:00 – 01:00
Zondag 12:00 – 23:00